#ADNIMENŐ

Ady Endre, Juhász Gyula, Weöres Sándor, Pilinszky János, Latinovits Zoltán… Csak néhány ismert, magyar, nagy hatású alkotó azok közül, akik súlyos alkoholproblémákkal küzdöttek.

Ma Magyarországon a lakosság több mint 9%-a küzd az alkoholizmus enyhébb vagy erősebb formájával, az éves elhalálozások csaknem 20%-a hozható összefüggésbe alkoholbetegséggel. Az alkoholproblémákkal küzdő férfiak 90%-a tagadja érintettségét. Az alkoholizmus nem feltétlen jelent napi szintű alkoholfogyasztást, és nem minden esetben jár együtt lerészegedéssel.

Mindössze néhány megdöbbentő adat, mellyel bizonyítani szeretnénk milyen iszonyatosan fontos szembenézni a problémával és beszélni róla. Nehéz, mert egyrészt tabu, másrészt elfogadott.

Mit tehetünk, ha munkahelyünkön, esetleg szűkebb környezetünkben, akár saját bőrünkön tapasztalunk alkoholizmusból fakadó súlyos működési zavarokat?

A Tandem Színház alkotói saját művészi eszközeik segítségével, szakemberek és drámapedagógusok bevonásával szeretnének egy előadáson és egy hozzá kapcsolódó feldolgozó foglalkozáson keresztül közösen gondolkodni nézőikkel a témáról.

 

Már megszületett egy nagyon személyes, intim hangvételű kisfilm, egy online csapatépítő játékkal kiegészítve,
de ezt szeretnénk tovább fejleszteni és egy egész estés színházi előadást és drámajátékos feldolgozást létrehozni.
Ehhez szövegkönyvre, rendezőre, díszletre, próbahelyre, drámapedagógusra, színészekre van szükség.
Összesen 1 000 000 Ft-ra.

Ha Te is fontosnak tartod a témát, segíts bennünket akár egy jelképes összeggel! Köszönjük!

Az elkészült online előadásról bővebb információk itt.

Az adománygyűjtésről bővebb információk itt.