Támogass bennünket!

A Tandem Színház egy 2019-ben alapított, a civil társadalom és a színházi alkotók szoros együttműködésén alapuló, pécsi, független színház. Az általunk létrehozott előadások célja a különféle civil szervezetek témáinak kihangosítása a nagyközönség felé, a társadalmunkban észlelhető előítéletek csökkentése, a társadalmi szemléletformálás. Az előadások alkotó folyamatába a civil szervezeteket is bevonjuk, az előadásokban vagy az azokat követő beszélgetésekben – ha ez lehetséges – a szervezetek tagjai személyesen is megjelennek.

A Tandem két nyergében egy pécsi színészpáros ül: Bacskó Tünde és Fábián Gábor. Két, Debrecenből elszármazott adys diák, akik időközben sok színházban, sokféle színházi műhelyben és közegben dolgoztak. Külön utakon jártak, míg 2017-ben Pécsett találkoztak, játszottak együtt először, majd 2019 őszén megalapították saját színházukat: a Tandem-et, ill. az azt fenntartó egyesületet. Párosukhoz hamarosan többen csatlakoztak: rendezőként, dramaturgként, operatőrként, fény- avagy hangtechnikusként, szervezőként, „sajtósként”, pályázatíróként – lelkes támogatóként. A témák, az előadások, a közös „drive” most már egy kisebb csapatnyi együtt gondolkodó alkotót, szervezőt egyesít.

A Tandem Színház által létrehozott előadások célja:
– a társadalmi párbeszéd és szolidaritás erősítése kulturális és közösségi események szervezése által, a társadalmi problémák művészeti eszközökkel történő megfogalmazása, ezekre a figyelem felhívása.
– a kisebbségi vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáira érzékenyítő, az előítéleteket csökkentő tevékenység végzése művészeti eszközökkel, lehetőség szerint az érintett csoportok és a velük foglalkozó egyéb civil szervezetek bevonásával.
– a társadalmi értelemben vett család, mint szocio-kulturális és mintaképző alap értékeinek helyreállítása, működésének segítése.

KÖZÖNY ELLEN TANDEM SZÍNHÁZ

Ha egyetértesz céljainkkal, támogasd működésünk – mert ADNI JÓ!

Köszönjük a támogatásod!

A Tandem Színház csapata

Bacskó Tünde és Fábián Gábor színművészek
Bacskó Tünde és Fábián Gábor színművészek