AKCIÓBAN A JANUS!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjainak akciójára!

Ezeket a fiatalokat elsősorban a segítségnyújtás konstruktív módjai izgatják, nem véletlenül erről szerveztek fórum beszélgetést.

Már az előadások utáni visszajelzéseikből is az tűnt ki, hogy amellett hogy mélyen megérintette és elgondolkodtatta őket a szegénységben élők és a hajléktalan emberek helyzete, a megoldás felé irányultak a kérdéseik:

Kik, hogyan, mit tudnának tenni?

Elégséges az egyes emberek tenniakarása? Vagy rendszerszintű változás hozhat csak eredményt?

Kinek a dolga az elesettek segítése? Az államé, az önkormányzatoké, a civil szervezeteké?

Bárhogyan is, de mit tudunk tenni mi?

Ezeket a kérdéseket feszegették a közös gondolkodás során és most tanodákat működtető szakemberekkel is szeretnék megbeszélni mindezt.

No meg persze játszani is egyet a tanodás gyerekekkel, akiket szintén meghívtak magukhoz, mert értik, hogy milyen fontos az, hogy ezek a gyerekek kiszakadjanak a saját környezetükből és minél többet lássanak a világból. Mondjuk egy elit iskolát is…

Gyertek el minél többen!

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű
felhasználásáért.