DIÁKOK A KÖZÖS ÉRTÉKEINKRŐL

A Közös Értékeink projekt közben folyamatosan visszajelzéseket is gyűjtöttünk a diákoktól.

Most, a legvégén, a teljes folyamatról kérdeztük őket. Álljon hát itt néhány gondolat a legilletékesebbektől: hogy érezték magukat, hogyan látták a közös munkát például a Leőwey Klára Gimnázium, Pécs – hivatalos diákjai:

„Mikor először leültünk és körbenéztem, az egy fontos kulcspillanat volt: Láttam, hogy tényleg jó emberekkel fogok együtt dolgozni.”

„Nagyon jólesett, hogy autonómiát kaphattunk, partneri viszonyba lehettünk a színészekkel a folyamat szervezésben, hogy teljesen szabadkezet kaphattunk, még ha az elején kicsit elveszettnek is éreztük magunkat.”

„A legvégén, a hajléktalan otthon látogatás után egy bácsi odajött hozzánk, aki elérzékenyülve megköszönte ezt az egészet, látszott rajta, hogy valóban örült és hálás volt… Ez az egész folyamat egyik legjobb pillanata…”

„Nem minden az, aminek látszik. Volt egy néni az akción, akivel beszélgettem, és nem nézném ki belőle, hogy hajléktalan. Durva belegondolni milyen könnyű ilyen helyzetbe kerülni, és még csak nem is látványos… Sose szabad az embereket első látásra megítélni.”

„Az osztálytársaktól is pozitív visszajelzések érkeztek, olyanok is adakoztak és szólítottak meg minket elismerően, akikre nem is számítottunk.”

„Az akció után nagyon sírtunk, mindenkit megviselt lelkileg, azonban közben mégis annyira jó volt, hogy ezt mi tényleg megcsináltuk! Ha legalább csak egy embernek tettük ezzel jobbá a napját, már az bőven megérte.”

„Magukkal a hajléktalan emberekkel való interakciók nagyon jók voltak, több emberrel is tudtunk beszélgetni. Volt egy néni, aki elmondta az élettörténetét, ami kifejezetten meglepett, hogy ilyen nyitott volt. Szívesen megkérdeztem volna többektől is, mi a történetük, hiszen a Fapados előadáson is annyira érdekes volt erről hallani.”

„Azoknak az ügyeknek van a legnagyobb jelentősége, amik nehezek. Tehát bármennyire is nehéz valamit megvalósítani és végig csinálni, de jó ügy érdekében mindig megéri és ezek a kemény erőfeszítések teszik igazán értékessé.”

A projekt az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű
felhasználásáért.