Sanzonest Ezerkilencszáz56ból

Ezek a slágerek a kor abszurditásának csengő-bongó relikviái. Mindegyik elhangzó dalnak legalább két arca van; a dal, melyet a közönség hall és a mögötte lévő történet, ami a valóság.
Mindeközben kirajzolódik egy személyes történet. Az én életem egyik legfontosabb szelete, ami az 1956-os események nélkül teljesen másképp alakult volna…
Már érteni vélem azt a kussolást, azt a furcsa keserűséget; a szüleim generációját. Én úgy hívom, hogy ’56 transzgenerációs öröksége a kollektív lapítás és szemlesütve-élés. Immár szinte mindegy is, hogy akkor melyik oldalhoz tartozott valaki, a tünetek mára ugyanazok.

Nagyszüleink bántalmazott generációja legitimálta a bántalmazást rendszer, intézmény, család és egyén szintjén is. Aztán világra jött az én generációm és belenőtt az alkoholizmus és tehetetlenség tompa morajába.
Az előadás egyik legfontosabb hozadéka, hogy beszélgetésre, eszmecserére sarkall. Ugyanis mindenki viszonyul valahogy ’56-hoz és mindenkinek van egy története, de valamiért mindenki hallgat róla.

A galériához kattints a képre!

Író, rendező, dramaturg: Bacskó Tünde

Játssza: Bacskó Tünde
Zongorán kísér: Jaksov Borisz

Bemutató előadás: 2017. február 17.

További információk:
Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 14 éves kortól
Ideális nézőszám:
Technikai igények:
– játéktér: 6*4m, kültéren és beltérben egyaránt játszható
– berendezés igény: 2 támlás, karfa nélküli szék, 1 kis asztal, 1 pohár, 1 kancsó víz
– technikai igények: ének és egy (elektromos) zongora hangosítására alkalmas technika (2 aktív hangfal keverőpulttal) és szakember
– nézőtér: speciális igénye nincs
– beépítési és bontási idő: 45-20 perc