I. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS TANTERMI SZÍNHÁZI SZEMLE

A mai napon online beszélgetés és prezentáció formájában zajlik az I. Dél-dunántúli Regionális Tantermi Színházi Szemle.
Az Apolló Kulturális Egyesület által szervezett szemle célja, hogy a fővároson kívül alkotó és előadásainak jelentős részét vidéken játszó, dél-dunántúli székhelyű társulatok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, hiszen szép számmal léteznek olyan társulatok és produkciók, amelyek saját régiójukban már jó ideje játszanak színházi nevelési előadásokat az általános és középiskolás korosztálynak is.
A Szemlére Színházunk 3 produkciója is bekerült: a Jónás könyve, a Fapados revü és a Kóbor szálló is versenybe száll a szakmai zsűri elismeréséért.

A pandémia miatt a szervezőknek az eredeti elképzelés (az előadások „tesztközönség” előtti bemutatása) helyett más utat kellett keresniük, ezért jött szóba végül az online megoldás. A több naposra tervezett, ám így gyakorlatilag pár óra alatt lezajló Szemlén az előadások rendezőinek produkciónként 20-30 percük van arra, hogy bemutassák nevezett produkcióikat.

A Summa Artium Nonprofit Kft. jóvoltából létrejövő találkozóra jelentkező előadások közül egy 3 fős zsűri választja ki a támogatásra és továbbjátszásra érdemes produkciókat. A zsűri tagjai: Markó-Valentyik Anna, Balla Richárd és Jászay Tamás.

A zsűri 2021. február 22-i döntése nyomán a nyertes produkciók a pályázat támogatásának köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy újabb vidéki iskolákba is eljuthassanak.

Sok sikert kívánunk valamennyi pályázónak!